''Dan Bukankah Kita Semua Akan Menjadi Mayat?''


✿✿✿
Marhamah Junaisha
21
Full time 'Puan'
"The Du'a Made At Tahajjud Is Like An Arrow Which Does No Miss Its Target" [Imaam Ash-Shaf'ee]



Big Applause



Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“...”
2012-01-29 2012-11-11 2012-12-23 2013-01-13 2013-03-10 2013-03-17 2013-04-28 2014-03-02 2014-03-09 2014-05-18 2014-05-25 2014-07-27 2014-08-03 2014-09-14 2014-11-16 2014-12-21 2015-03-15 2015-10-11 2015-11-15 2016-04-24

PISANG TAK BERBUAH DUA KALI
Thursday || 14:52

Bismillahirrohmanirrohim...

PTPTN dah masuk Alhamdulillah.Kali ni ada lah lebih sikit ''hutang'' ni.

Buat survive sampai short sem.Short sem ni bikin terguris hati jugak sebenarnya.Sebenarnyalah.

PTPTN tak jalan masa tu.Makanya marilah makan nestum secara berjemaah  untuk

mengurangkan perbelanjaan.Aku prefer nestum atau bubur pengganti maggi untuk dinner.

Maggi tak rasa apa pun kalau makan.Kau sebat dua bungkus then perut kau sebu.Selang sejam

kau lapar balik.Aku tak pasti samada maggi tu yang tak mengenyangkan atau perut aku

ni bersaka.Ehem!Baju korporat lagiiiii lah bikin terlukan.Tak berat hati bahu memikul pulak

kan time nak bagi RM110 kat Encik Bendahari untuk dibuat baju korporat dan t-shirt

course.Walaupun aku lah yang tukang mengutip duit..rasa sayu tetap ada duit masuk je cap cap cuss

kau kena sisihkan ratus untuk benda yang tak berfaedah dari segi kenaikan pointer mahupun

peluang pekerjaan lepas grad pun sebenarnya.Sebagai ahli majlis tertinggi yang berdedikasi cing!

Aku pun terpaksa lah menyokong 100 persen cadangan cadangan atau agenda tipikal

setiap persatuan kat mana-mana universiti pun lah.Nama pun MT,takkan la MT tak hulurkan

bantuan ringankan beban agenda persatuan sendiri kot?Masalah masalah sampingan bikin onar

ombak rindu hehh di hati dah selesai alhamdulillah.Terima kasih semuanya..Yang bersabar

yang mendengar,yang turut merasai kemarahan..yang paling sweet...Yang selalu mengingatkan

bahawa Allah itu ada.Terima kasih berjuta lemonnn!!Pengajaran :

Kenalilah lawan dan kawan anda :)  Motif nak bagitau PTPTN masuk sama macam orang lain je.

Hehehe..Ilalliqa! Assalamualaikum :)

Older | Newer